Nordlige Chile

Nordlige Chile

Atacama-ørkenen er det tørreste stedet på jorden. Her er det sterile, ugjestmilde strøk der regn aldri har vært registrert, i hvert fall så lenge mennesker har registrert regn. Her finner du ikke et gresstrå, ikke en kaktusstump; verken en firfisle eller en enslig moskito. Det du ser er restene etter ting som er etterlatt. Ørkenen dreper nådeløst, men som konservator gjør den en ypperlig jobb. Uten fuktighet er det ingen ting som råtner. Atacama er hjemstedet til urgamle pre-Columbiske kulturer og tusenårsgamle byer.

Og bak de omfattende saltsjøene, oasene, vulkanene, innsjøene og geysirene troner de imponerende Andesfjellene.

I dag kaller mer enn en million mennesker Atacama sitt hjem. De klemmer seg sammen i kystbyer, gruvesamfunn, fiskerlandsbyer og oasebyer. Astronomer fra verden over samles i observatorier langs Atacama-kysten, der de studerer kosmos gjennom den klokkerene himmelen. Innbitte landbrukere lengst i nord dyrker oliven, tomater og agurker med utgamle vanningssystemer som distribuerer de sparsomme vannressursene. På høyslettene passer etterkommerne av regionens før-Columbiske innfødte (for det meste Aymara- og Atacamaindianere) sine flokker av lama og alpakka, og dyrker sine avlinger med smeltevann fra den evige snøen.

4 dager / 3 netters tilvalgspakke fra Arica

Denne turen tar utgangspunkt i kystbyen Arica bare 18 km syd for Peru. Fra Arica blir det flere spennende utflukter som omfatter vakker natur og spennende historie. I Lluta-dalen og Azapa dalen kan dere se nærmere på geoglyfene i åssidene. Disse menneskelagde bildene avbilder blant annet mennesker og fugler, og er mellom 30 og 60 m brede. Lauca nasjonalpark er kjent for sitt vakre landskap med vulkaner og verdens høyest beliggende innsjø. Det blir også besøk i San Miguel de Azapa, med dets oldsaksamling som omfatter mumier som er blant verdens eldste.

7 dager / 6 netters tilvalgspakke fra Santiago

Denne turen starter i Chiles hovedstad Santiago. Byen er en pussig blanding av moderne skyskrapere og europeisk arkitektur fra attenhundretallet. Det blir en byrundtur der du får sett store deler av byen. Fra Santiago går turen med fly nordover og til Atacama-ørkenen. San Pedro de Atacama, en oase midt i verdens tørreste ørken. Landskapet er dominert av saltfjell og daler.


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...