Bonaire

Bonaire ligger, som Aruba og Curacao, rett nord for Venezuela og utenfor orkanbeltet. Klimaet er meget tørt gjennom hele året, med en årlig gjennomsnittstemperatur på 28 grader i luften og 27 grader i sjøen. Bonaire en virkelig en liten perle av en karibisk øy, med lite trafikk og et bedagelig tempo. Bonaire er et eldorado for dykking, snorkling, kitesurfing og vindsurfing. Det marine livet regnes for å være blant de rikeste i verden, og er en opplevelse for både små barn og erfarne dykkere. I nord finnes en nasjonalpark med et spennende landskap med åser, grotter, fine strender, store saltvannssletter, kaktuser og trær fulle av eksotiske fugler. Dyrelivet omfatter også ville esler, geiter, iguaner og rosa flamingoer. I sør ligger de store saltbassengene der de har utvunnet salt helt siden kolonitiden. Lac Bay lagunen er et av de vakreste områdene på øya og et paradis for vindsurfere. Lagunen er omringet av mangroveskog der det er mulig å bli med på guidede kajakkturer, i tillegg til et par fantastiske steder for bading og snorkling. Bonaire har også gode muligheter for dypvannsfiske og fluefiske etter Bonefish. Bonaire kan oppleves alene, eller i kominasjon med Aruba eller Curacao.

- Store norske leksikon.

- Vaksineinformasjon for Bonaire.

Opplev Bonaires mangroveskog, grotter, rike fugleliv, havskilpadder, store saltbassenger, fantastiske snorkle og dykkesteder. I tillegg er Bonaire et av verdens beste steder for vindsurfing, og noen fine sandstrender finnes også.
Bonaire har et av verdens fineste korallrev og et rikt undervannsliv. Vanntemperaturen ligger på mellom 25 og 29 grader året rundt, og sikten varierer mellom 30 og 55 meter. Siden 1979 er alt liv fra høyvannsmerket og ned til 60m beskyttet som en nasjonalpark. Det er over 86 offisielle steder å dykke og snorkle fra. Av disse kan 53 dykkes fra land, og de er merket med gule steiner langs veien. Disse dykkestedene ligger på Bonaires vestlige side og på den lille øya Klein Bonaire.
Bonaire og Curacao ligger kun en 30 minutters flytur fra hverandre og er derfor enkle å kombinere. Start ferien på Bonaire med leiebil. Her kan man kjøre rundt for å se spennende natur, i tillegg til at man får enkel adgang til flotte dykkesteder. På Curacao kan man nyte late dager på en av de mange vakre strendene, eller man kan besøke hovedstaden, Willemstad, kjent for sine historiske bygninger fra kolonitiden.


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...